Avvik i menstruasjonssyklusen og alvorlige smerter. Hva å gjøre? [Ekspertråd]

Hallo! Jeg er ikke sikker på om jeg får svar, men jeg vil prøve. Jeg håper å endelig få det profesjonelle svaret som jeg har ventet på så lenge. Hva er symptomene som plager meg, og hva skal jeg gjøre for at de forsvinner i det minste litt? Jeg er 27 år, jeg er slank, jeg er 67 kg og 175 cm høy, det siste halvannet året har jeg hatt menstruasjonsproblemer som har blitt uregelmessige (en gang hver 24. dag, en gang hvert 34), veldig sparsom, masse blodpropp, perioden varer 2-3 dager og det er veldig vondt, til tross for at det er gjerrig. Under menstruasjonen og rett etter den føler jeg meg veldig dårlig, jeg er blek (jeg er blek hele tiden, men etter perioden er jeg til og med gjennomsiktig), jeg føler meg svimmel hele tiden, det er også kvalme, mangel på matlyst og trykkfall. Noen ganger forsvinner disse symptomene, og noen ganger varer de til neste menstruasjon. I tillegg har jeg svimmelhet, balanseforstyrrelser og noen ganger lider jeg av veldig sterke smerter i området av korsryggen og bekkenet (når slike smerter oppstår slår det meg av føttene), de vises midt i syklusen og varer til neste menstruasjon, men jo nærmere perioden jo hyppigere og smertefullere de er, hvis de vises til høyre i en syklus og til venstre i den neste. Det som bekymrer meg veldig, jeg har veldig høy ESR, nå 47, men da jeg målte den etter perioden var den 57. Jeg har vært hos gynekologer mange ganger, men ingen av dem fortalte meg nøyaktig hva som var galt med meg. I januar i år ble jeg behandlet på sykehuset med en diagnose av adnexitt. Etter at antibiotika ESR falt til 25 i en uke (jeg følte meg forferdelig da, som om jeg skulle dø). En uke senere var det 40, og har vokst siden. Kroppstemperaturen min er konstant forhøyet, den faller vanligvis ikke under 37,2, den er høyere i løpet av perioden, og jeg føler at jeg har influensa. Jeg gjorde følgende tester om morgenen klokka 9.00 og om kvelden klokka 17 fikk jeg mensen: LH: 4,1 mlU / ml (follikulær fase 1,9 - 12,5 mlU / ml, eggløsningstopp 8,7-76,3 mlU / ml, fase luteal 0,5-16,9 mlU / ml) Prolaktin 14,8 ng / ml (2,8-29,2) Testosteron 0,4 ng / ml (0,1-0,8) DHEA 13,29 ng / ml (1.30-9.80)! Androstenedione 3,42 ng / ml (18-53 år 0,75-3,89) Tsh 1,65 (0,27-4,20) Er det noe forstyrrende ved disse resultatene? Basert på ultralyd konkluderte legen med at jeg hadde PCOS, men en annen utelukket det. I juni, ved ultralyd, fant jeg en cystisk svulst på høyre eggstokk (48mm), men den forsvant etter en periode. Jeg hadde tester for markører, her er resultatene: CEA 0,00 ng / ml CA 125: 18,9 U / ml Jeg ble fortalt at de var normale, er det sant?

Den normale lengden på menstruasjonssyklusene er 21-35 dager. Syklusene dine er innenfor dette området, så de er normale sykluser. Jeg er i tvil om mengden blødning. Du skriver, og jeg siterer "veldig magert, masse blodpropp", og den ene ekskluderer den andre. Hvis de er med blodpropp, er de rikelig, og det vil forklare svakhet og blek hud på slutten av menstruasjonen. Diagnosen av årsakene til plagene og økt ESR bør utføres av en internist. Jeg vil også gi råd om å konsultere en endokrinolog og immunolog.

Husk at ekspertens svar er informativt og vil ikke erstatte et besøk hos legen.

Barbara Grzechocińska

Assistent professor ved Institutt og klinikk for fødselshjelp og gynekologi ved det medisinske universitetet i Warszawa. Jeg godtar privat i Warszawa på ul. Krasińskiego 16 m 50 (registrering er tilgjengelig hver dag fra kl. 08.00 til 20.00).

Tags:  Familie Skjønnhet Nyheter 

Interessante Artikler

add