Forebyggende undersøkelser av et førti år gammelt barn - hvilke undersøkelser bør hver person over 40 gjøre?

Forebyggende tester, dvs. de som tar sikte på å forhindre utvikling av sykdommer, er nødvendige i alle aldre, men andre tester anbefales for unge mennesker i tjueårene, og andre tester for 40-åringer, og selvfølgelig bør andre forebyggende tester utføres av en kvinne, en annen av en mann. Et 40 år gammelt barn bør ta vare på seg selv og regelmessig ta tester som blodtelling, ESR, blodsukker, urintesting og prostata antigen (PSA).

Hvis du er over førti, må du sørge for å gjøre regelmessige undersøkelser. I denne alderen øker risikoen for alvorlige sykdommer som åreforkalkning, glaukom eller prostataproblemer. Det er derfor det er verdt å ta en blod- og urintest hvert år, undersøke nivået av hormonet testosteron, røntge lungene og måle blodtrykket.

Nødvendig undersøkelse av en førtiåring

  • Morfologi (en gang i året) for å avgjøre om det er anemi eller anemi. En økning i antall hvite blodlegemer (WBC) er tegn på betennelse eller infeksjon, leukemi eller alvorlig stress. Lav indikerer vanligvis kollagenmangel benmarg, lever, milt eller koronar sykdom. WBC-standarden er 4500-10 000 milliliter blod, og den røde (RBC) er 4,7-6,1 millioner i µl. En økning i antallet kan indikere lungefibrose, hypoksi eller dehydrering. En nedgang antyder anemi, nyresykdom eller underernæring.
  • Hemoglobinnivåer forhøyet til øvre grense for normalt (12,5-18,0 g / dl) er vanligvis dårlig oksygenering i blodet og dermed begynnelsen på kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Hematokrit er forholdet mellom antall røde blodlegemer og andre blodkomponenter. Standarden er 40-49 prosent. Det høye nivået indikerer høy blodtetthet, noe som hindrer sirkulasjonen og ofte er årsaken til blodpropp.
  • ESR (en gang i året), når det er høyt, indikerer en betennelsesprosess. Normen for menn er 8-15 / t (fallet av røde blodlegemer etter en time).
  • Nivået av glukose (en gang i året), eller blodsukker, bestemmer risikoen for diabetes. Høye blodnivåer (kalt hyperglykemi) betyr nesten alltid diabetes. En mangel (kalt hypoglykemi) kan eller ikke være relatert til diabetes. Det forekommer også hos mennesker som ikke har spist på lenge eller er veldig slitne. Det kan også være bevis på leversykdom, forgiftning, en overaktiv binyrebark eller en underaktiv skjoldbruskkjertel. Normen er 70-100 mg / dl (3,9-6,1 mmol / l).
  • Lipidprofilen (årlig) måles for å bestemme kolesterolnivået. I 80 prosent hos menn er det forhøyet, og dette medfører en risiko for død fra hjerte- og karsykdommer. Ved å merke det såkalte dårlig LDL-kolesterol (normen er 2,2-4,0 mmol / l, grensen er 135 mg / dl), risikoen for åreforkalkning, koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt kan oppdages. Godt HDL-kolesterol (jo mer jo bedre) er nødvendig for produksjon av vitamin D, gallsyre og kjønnshormoner.
  • Urinsyrenivået (årlig) er nært knyttet til kostholdet ditt. Overskuddet avsettes i blodserumet (på grunn av en medfødt disposisjon), men det favoriseres også ved å spise store mengder kjøtt. Dette kalles hyperurikemi. Hvis behandlingen forsømmes og kostholdet ikke endres, såkalt gikt. Sykdommen forveksles ofte med revmatisme fordi alle ledd og bein gjør vondt. Økt nivå av urinsyre i blodplasmaet (norm 3,5-7 mg / l) kan indikere kreft, nyresvikt, psoriasis og noen leversykdommer.
  • Nivået av magnesium (en gang i året) testes fordi mangelen er vanlig, og det manifesterer seg med symptomer som ligner kardiologiske smerter, generell sammenbrudd, akutt hodepine og konstant utmattelse. Normen for magnesium er 1,95-2,95 mg /%.
  • Prostata antigen (PSA) (en gang i året) - selv om du ikke føler noe ubehag. Det er også nødvendig å besøke en urolog for å undersøke prostatakjertelen per endetarm (gjennom anus). På denne måten kan du også oppdage tykktarmskreft. PSA-normer endres med alderen, men generelt bør resultatet ikke overstige 4 ng / ml.
  • Nivået av skjoldbruskstimulerende hormon (TSH) (avhengig av behov) gjør det mulig å vurdere skjoldbruskkjertelen. Økt konsentrasjon betyr hypotyreose, og redusert konsentrasjon betyr hypertyreose.
  • En urintest (en gang i året) vurderer arbeidet i urinveiene. Stoffene i urinen forteller oss hva som er galt med kroppen vår. Selv lukten av urin kan indikere en sykdom. Søt, fruktig indikerer diabetes. Hvis urinen din stinker, er du mest sannsynlig smittet med E. coli. Reaksjonen skal være sur; alkalisk indikerer tendensen til å danne nyrestein. Protein i urinen er bevis på betennelse. Med den såkalte i kulturen leses tilstedeværelsen av bakterier, gjær og parasitter, som indikerer en infeksjon i urinveiene.
  • Røntgen av lungene - bør utføres annethvert år, med mindre annet er anbefalt av lege på grunn av dårlig helse.
  • Måling av blodtrykk - (en gang i året) hypertensjon gjør ikke vondt, men det betyr ikke at det ikke utvikler seg. Det er verdt å måle dem noen få måneder for å sikre at ingenting er galt med sirkulasjonssystemet. Det beste for menn er 120 (såkalt systolisk) av 80 (diastoliske). Når verdiene når 140/90, må du oppsøke lege så snart som mulig og starte behandlingen. Ofte er et effektivt stoff diett og livsstilsendringer.

Ytterligere forskning

  • stress-EKG og blodprøver - annethvert år,
  • Ultralyd i magen - minst hvert tredje år,
  • endoskopisk undersøkelse av tykktarmen - hvert femte år (for å forebygge kreft),
  • hvert halvår bør du besøke tannlegekontoret og øyelegen, der du må be om en fundusundersøkelse.

månedlig "Zdrowie"

Tags:  Ernæring Psykologi Skjønnhet 

Interessante Artikler

add